Válogasson kínálatunkból!

Magyarországon forgalomban lévő gyógyszer- és egyéb készítmények és eszközök minél szélesebb kínálatát adjuk a hozzánk érkezőknek.

Látogasson el patikánkba az Ön és családja egészségének érdekében!

Havonta jelentkező akciós katalógusunkban több, mint 100 termék közül válogathat, melyet igyekszünk az Ön igényei szerint összeválogatni. 20-30 vagy akár 50%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg a szezonális vény nélkül kapható vagy egyéb gyógyhatású készítmények.

Az akciók a megadott időszakban érvényesek. A kedvezményeket nyitvatartási időben és a készlet erejéig veheti igénybe.

AZ E-RECEPTTEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Megjelent a 42/2018. (XII. 18.) EMMI rendelet, melynek értelmében az elektronikus vények bevezetéséhez szükséges átmeneti időszakot 2019. december 31-ig meghosszabbították . Ez praktikusan azt jelenti, hogy a szabályozás nem változik. 2019-ben ugyanazok a szabályok vonatkoznak az e-receptre, mint 2018-ban.

  • Az orvosok 2019-ben is kötelesek az elektronikus vény rendelése mellett papíralapú, az orvos aláírását és pecsétjét is tartalmazó felírási igazolást készíteni!
  • A felírási igazolást 2019 év végéig a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő vényére kell nyomtatni!
  • A gyógyszer kiváltásakor a gyógyszertárnak a felírási igazolásokat továbbra is meg kell őriznie.

Célszerűnek tartjuk röviden összefoglalni, amit az e-receptről tudni kell. Ezt most kérdés – felelet formájában tesszük meg.

ÖSSZEFOGLALÁS AZ E-RECEPT HASZNÁLATÁRÓL

Ha középen van egy harmadik vonalkód a recepten, akkor az egy e-recepthez tartozó felírási igazolás!

Az orvosok 2019 végéig kötelesek NEAK vényre nyomtatni a felírási igazolásokat, tehát az e-recepthez tartozó felírási igazolás nagyon hasonlít a hagyományos vényre. Fontos hangsúlyozni, hogy amit a beteg a kezébe kap az nem az e-recept! Az e-recept az EESZT-be (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe), az interneten keresztül feltöltött adathalmaz. Az e-recept feltöltését követően az orvos egy FELÍRÁSI IGAZOLÁST nyomtat a beteg részére. A felírási igazolás legkönnyebben úgy ismerhető fel, hogy tartalmaz egy harmadik vonalkódot is a recept közepén egy számsorral együtt. A felírási igazolás tetején szerepelnie kellene a „felírási igazolás” szövegnek is, de ez sokszor nagyon kicsi, vagy halvány (esetleg rá sincs nyomtatva).

A felírási igazolásokat nem kell aláírni! A felírási igazolásokhoz tartozó e-receptek kiváltását követően a gyógyszertárban adni fognak egy kiadási igazolást, amelyen fel van sorolva az összes e-receptről kiváltott gyógyszer. Ezt a kiadási igazolást kell aláírni! Tehát ha valakinek 10 felírási igazolása van, akkor is csak egyszer kell aláírnia.

A receptköteles gyógyszereket továbbra is fel kell íratni az orvossal! Recept nélkül továbbra sem kaphat senki receptköteles gyógyszert!

Nem! Mindenki csak a saját e-receptjeit válthatja ki, ha nincs nála a papír felírási igazolás! Ehhez szükség van a személyi igazolványára, és a TAJ kártyájára (vagy elég az új típusú e-Személyi igazolvány,  ha tudja a 6 jegyű PIN kódot)

A szülő, törvényes képviselő, vagy gondviselő sem válthatja ki a gyermek e-receptjeit papír alapú felírási igazolás nélkül! 14 év alatti gyermekek esetében csak a papír alapú felírási igazolással lehet kiváltani a gyógyszereket! Ennek az az oka, hogy mindenki csak a saját e-receptjeit válthatja ki felírási igazolás nélkül, viszont 14 év alatti gyermek nem válthat ki,  még vény nélkül kapható gyógyszert sem a gyógyszertárban.

Mindenki csak a saját e-receptjeit válthatja ki, ezért az édesanyja gyógyszereinek kiváltásához el kell hoznia a papír alapú felírási igazolásokat! Az édesanyja személyi igazolványát más nem használhatja, mivel ez okirattal való visszaélésnek minősül!

Jelenleg csak a papír alapú felírási igazolás fogadható el meghatalmazásként! Más e-receptjei csak a papír alapú felírási igazolás segítségével válthatók ki!

Hagyományos recept esetében ez megfelelne, de ez sajnos egy e-recepthez tartozó felírási igazolás. A felírási igazoláson nem lehet javítani! Mindig az e-recept adatai az érvényesek. Az e-receptet nem lehet javítani, csak visszavonni.

(Forrás: Kovács Timur, Korona Patika, Dombóvár)

Vásároljon nálunk!

Gyógyszertárunkban ügyeletben is lehetőség van bankkártyával való fizetésre. Elfogadunk egészségpénztári kártyákat is.